Ingroeiende teennagel

Geschreven door: Nanda van Spijker

Een ingegroeiende teennagel komt meestal voor bij een grote teen. De binnen- of buitenrand van de nagel is dan in de huid gegroeid en heeft aanleiding gegeven tot irritatie, pijn of een ontsteking. Waarom zo’n teennagel ingroeit is niet met zekerheid bekend.

Meestal ligt het aan het schoeisel (te nauw, te smal) of aan de bouw van de teen zelf (licht gekanteld, waardoor bij het lopen een nagelrand te veel in de huid drukt) of zelden door het rondknippen van de nagel in de hoekjes.

Wat ook veel voorkomt is dat de zijkant van de teennagel scherp is en in de huid snijdt. Zo ontstaan wondjes in de nagelwal die ontsteken. De pijn lijkt dan op die van een groei, maar dat is het dus niet.

Of dat de stand van de teen gedraaid staat en zo tegen de bovenkant van de schoen raakt. Dat geeft dus druk en eeltgroei ontstaat in de nagelwal of zelfs een likdoorn!

Behandelen heeft voorkeur bij een flink onstoken teennagel na goedkeuring huisarts. Opties: UniBrace nagelbeugel en/of Arkadatechniek. Onderzoeken van het probleem en de oorzaak proberen te achterhalen en behandelplan opstellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer