Blijf zorgeloos (rond)lopen met verzorgde hielen!

Geschreven door: Nanda van Spijker

Kloven aan de hielen kunnen een bron van ongemak zijn, vooral tijdens de zomermaanden wanneer we graag op onze blote voeten lopen of sandalen dragen. Gelukkig zijn er manieren om kloven te voorkomen en te verzorgen, zodat je met blije voeten kunt blijven rondlopen. In deze blogpost deel ik informatie over hoe kloven ontstaan, en geven we handige tips om ze te voorkomen en verzorgen.

 1. Hoe ontstaan kloven aan de hielen?
  Kloven aan de hielen ontstaan meestal als gevolg van uitdroging en een ophoping van eelt. Factoren zoals overmatige druk, langdurig staan, gebrek aan vocht, en blootstelling aan extreme temperaturen kunnen bijdragen aan het ontstaan van kloven. Daarnaast kunnen bepaalde medische aandoeningen, zoals diabetes, de kans op het ontwikkelen van kloven vergroten.

2. Kloven voorkomen:

 • Hydratatie: Houd je voeten goed gehydrateerd door dagelijks een vochtinbrengende crème of specifieke klovenzalf aan te brengen.
 • Eelt verwijderen: Verwijder regelmatig overtollig eelt met de PopArt eeltrasp om de vorming van dikke eeltlaagjes te voorkomen.
 • Schoenen en sokken: Draag comfortabele schoenen die goed passen en sokken van ademend materiaal om wrijving te verminderen. En wanneer nodig; gebruik Antidruk-wol bij pijnlijke kloven of gevoelig eelt!
 • Voetbaden: Neem af en toe een magnesium-voetbad met warm water en voeg een beetje zeezout of een voetbadolie toe om de huid te verzachten en te hydrateren.
 • Bescherming: Gebruik een verzorgende voetcrème of -balsem met natuurlijke ingrediënten, zoals ureum om je hielen te beschermen en te voeden.

3. Kloven verzorgen:

 • Reiniging: Was je voeten dagelijks met lauwwarm water en een milde zeep. Dep ze vervolgens voorzichtig droog, vooral tussen de tenen. Rasp het eelt weg voor een betere opname.
 • Kloven behandelen: Breng een speciale klovencrème of -zalf aan op de kloven om de huid te herstellen en te verzachten. Deze producten bevatten vaak voedende ingrediënten zoals ureum. Peclavus Diabetic ureum creme, Peclavus PODOmed Klovenstick, Catharos ureum creme, Blije Voeten Klovencreme zijn cremes die geschikt zijn voor koven aan de hiel of de voeten.
 • Verband: Bij diepere kloven kun je overwegen om een steriel verband aan te brengen om de wond te beschermen en het genezingsproces te bevorderen. En bij pijn bij het lopen de hielen eventueel drukvrij leggen met MediLana antidruk-wol.
 • Specialist raadplegen: Als de kloven ernstig zijn, blijven aanhouden of gepaard gaan met hevige pijn, is het raadzaam om een medisch pedicure, podoloog of dermatoloog te raadplegen voor professioneel advies en behandeling.

Conclusie:
Het verzorgen van kloven aan de hielen is essentieel om ongemak te voorkomen en met blije voeten te blijven rondlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *