Update vergoedingen medisch pedicurebehandeling

Geschreven door: Nanda van Spijker

Vanaf 2024/2025 was het plan dat medische pedicurebehandeling mogelijk vergoed werd vanuit het basiszorgpakket. Dat is inmiddels veranderd naar 2023.

Facturen van bijvoorbeeld reumabehandelingen werden tot vorig jaar nog door zorgverzekeraars meestal vergoed vanuit de aanvullende pakketten.

Dat is dus niet langer meer het geval, nu wordt dit uit de basisverzekering betaald bij o.a. Menzis. Dat houdt voor u in dat moet worden vastgesteld of de behandeling in aanmerking komt voor de vergoeding!

Deze vergoeding wordt niet door mij als medisch pedicure bepaalt, Daarvoor dient u naar de (huis)arts en de podotherapeut te gaan. De behandelend arts bevestigd uw chronische aandoening en de podotherapeut stelt vast of – en hoeveel -behandelingen op jaarbasis worden vergoed.

Samengevat:
Voor al mijn clienten die de factuur vorig jaar indienden bij de zorgverzekeraar: Veel verzekeringen hebben de voorwaarden hieromtrent gewijzigd. Informeer hoe dit is geregeld bij uw ziektekostenverzekering, bel hiervoor uw eigen zorgverzekering om zo de juiste informatie te ontvangen.

Het is overbodig om mij hierover te raadplegen omdat ik slechts de uitvoerder van de behandeling ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *