Start met de juiste basis!

Geschreven door: Nanda van Spijker

Praktijk-voorbeeld: Afgelopen week iemand heel blij mogen maken door te constateren dat de teennagels niet geïnfecteerd waren met een vermoedelijke schimmel.

Wat was het probleem: Gele verkleuring van de nagelplaat waarbij het vermoeden van een schimmelnagel was ontstaan. Na het afnemen van een anamnese kwam de oplossing als vanzelf naar boven.

Wat bleek was een verkleuring van de nagelplaat ontstaan door de kleur van nagellak die lang was blijven zitten. Vooral oranje en rode kleurpigmenten worden makkelijk door de nagelplaat opgenomen waardoor er een gele waas achterblijft.

Daarom de tip: Lak je (teen)nagels eerst met een blanke nagellak om de ondergrond te zekeren. Breng daarna de gewenste kleur aan totdat deze dekkend is. Breng daarna een topcoat aan de kleur te beschermen. Geef het tijd om goed uit te harden aan de lucht.

Fijne vakantie gewenst! (o ja.. ververs de nagellak regelmatig voor een mooi verzorgde uitstraling en om te voorkomen dat oppervlakkige schimmel zich gaat nestelen op de nagel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *