Ramshoornnagel-traject

Geschreven door: Nanda van Spijker

Gevalletje pech

Ongelukje met de grote teen. Een jaar geleden kwam deze voet bij mij in de praktijk, weliswaar voor een andere klacht, maar daarbij viel mij deze teennagel op. De persoon vertelde me dat de vervorming was ontstaan door een ongelukje waarbij de nagelplaat omhoog was gewipt en daarna vreemd begon te groeien. Een dikke, donkere, sterk verhoornde nagel was het gevolg. Ook het verwijderen van de nagel had geen zin, de nagel kwam alsnog dik verhoornd terug.

Project  

In overleg met de eigenaar van de teen wilde ik proberen of het mogelijk was in combinatie met de Unibrace nagelbeugel en het gebruik van Aarkada serum TC16 om de nagel weer te herstellen tot in ieder geval een redelijke normale nagelgroei. Dat was vorig jaar (2019) juli. De nagel is toen zover weggefreesd zodat er een schone nagelplaat tevoorschijn kwam, waar ik de nagelbeugel op heb geplaatst. Doel van de UniBrace beugel is om de groei neerwaarts te houden en de nagel breder te laten groeien. Met het toepassen van het Arkada Serum CT16 wordt de groei gestimuleerd.

Arkada serum & 08 Oil

Het collageen serum van merk Arkada bestaat uit natuurlijke grondstoffen; collageen, glycerine en melaleuca alternifolia olie (tea tree olie). Het heeft een antibacteriële werking tegen secundaire infectie. Het regenereert de nagel, voorkomt ontwikkeling van schimmels. Verder verzorgt, voedt, regenereert en beschermt de huid en de nagel tegen infecties.

Bij de één na laatste behandeling van juni 2020 leek het erop of de groei stagneerde en de nagel weer wat begon te verkleuren. Door mij is toen besloten om naast het serum ook 8 Oil van Arkada in te zetten. Een beschermend preparaat dat verlichting en regeneratie biedt bij aandoeningen van de nagels en de huid van de voeten. De samenstelling bestaat uit een aantal natuurlijke essentiële oliën met wetenschappelijk bewezen, antimycotische en antibacteriële eigenschappen, als extra ondersteuning naast het serum.

Ontwikkeling

De persoon komt iedere 4 a 5 weken, en bij de laatste behandeling werd een klein roze stukje nagel zichtbaar net boven de nagelriem. We waren beiden aangenaam verrast. Omdat dit voor mij een traject is waarvan ik  niet weet wat de uitkomst is, maar wel graag wil weten wat de reactie is op langer termijn is. Ik hoop u via mijn website en Facebook hierover te blijven informeren naar het hoogst haalbare resultaat.

De producten die beschreven staan in dit artikel zijn te koop via de praktijk en www.blijevoetenwinkel.nl. Meer informatie aangaande dit traject en herkenning bij uw eigen teennagels: bel 06 14 98 98 15 of mail!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *