Informatie aangaande lockdown en pedicure-werkzaamheden

Geschreven door: Nanda van Spijker

Informatie aangaande lockdown en pedicure-werkzaamheden:
 
Wat mag de Medisch Pedicure momenteel:
 
• Volledige behandelingen uitvoeren als er sprake is van huid- en/of nagelaandoeningen. Bijvoorbeeld het verwijderen van overmatig eelt, likdoorns, kloven, ingroeiende nagels, traumanagels en/of hypertrofische nagels.
 
• Specialistische technieken zijn gedurende de lockdown toegestaan als ze tot bevordering van genezing dienen (en dus niet als ze worden ingezet voor uiterlijke verzorging);
 
• Uiteraard zijn behandelingen van risicovoeten* door mij als medisch pedicure toegestaan. Ook pedicurebehandelingen bij personen met risicovoeten met een Wlz (of Wmo)-indicatie mogen plaatsvinden;
 
• Gecontracteerde voetzorg bij diabetes, vaatproblematiek en reumapatiënten.
 
En wat mag zeker niet tijdens de lockdown:
• Behandelingen gericht op uiterlijke verzorging en wellness, zoals bijvoorbeeld het gebruik van gel- en/of nagellak, massage, scrub en/of voetmaskers, vallen niet onder de Wkkgz – deze behoren sowieso niet tot mijn behandelpakket.
 
• Behandelingen van gezonde voeten van fitte mensen die geen hulp nodig hebben. Maar wel als er sprake is van huid- en/of nagelaandoeningen. Bijvoorbeeld het verwijderen van overmatig eelt, likdoorns, kloven, ingroeiende nagels, traumanagels en/of hypertrofische nagels.
 
• Specialistische technieken zijn gedurende de lockdown toegestaan als ze tot bevordering van genezing dienen (en dus niet als ze worden ingezet voor uiterlijke verzorging);
 
In principe voldoet (bijna) iedere client van mijn praktijk aan deze normen zoals ik deze heb overgenomen van Provoet de brancheorganisatie.
 
Alle geplande behandelingen gaan daarom ‘gewoon’ door, en worden NIET door mij als behandelaar geannuleerd – mocht u onverhoopt toch besluiten de behandeling te willen uitstellen dan is dat geen enkel probleem, mits dit wel minimaal 24 uur van te voren wordt gemeld. Bij vragen; mail naar info@vechtdalvoetenzorg.nl of via Whatsapp 06 14 98 98 15 (heeft de voorkeur).
— momenteel is de praktijk gesloten wegens Eindejaars-sluiting tm 5 januari 2022!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *