De Pedicure: geen cosmetische, maar medisch-gerelateerde zorg

Geschreven door: Nanda van Spijker

Praktijk Vechtdal VoetenZorg Nieuwleusen
De medisch pedicure verleent geen cosmetische dienstverlening, maar eerder zorgverlener bij voetklachten. Je voeten verzorgen (thuis of door de specialist) is geen luxe – maar zorg dat de norm mag zijn. Daar mag best meer aandacht aan geschonken worden.
 
Wanneer je voetklachten hebt – of denkt te krijgen – dan is de medisch pedicure de aangewezen persoon om je voeten te beoordelen, te behandelen of om wellicht door te verwijzen naar een eerstelijnszorg zoals bijvoorbeeld de huisarts, podotherapeut of dermatoloog.
 
Je komt bij mij voor een voetprobleem om deze te laten behandelen om zo erger te voorkomen of preventief; voordat er klachten gaan ontstaan.
 
En wanneer is dat dan? Dat ligt eraan… Wanneer je veel van je voeten vraagt is en je hebt geen klachten dan is tweemaal per jaar meer dan voldoende om de voeten een ‘onderhoudsbeurt’ te geven.
 
Heb je geen (pijn)klachten, maar toch wat eeltvorming of verharde nagels, twijfels over wel of geen ‘kalknagels’ – dus eigenlijk iets meer zorg nodig: ieder kwartaal je voeten laten behandelen.
 
Heb je terugkerende eeltplekken die pijn geven, likdoorns, nagels die rond groeien of vaak kans geven op ingroei; zes a acht wekelijks afspreken ter onderhoud en ondersteuning.
 
Wat doet de medisch pedicure:
Een medisch pedicure verzorgt de voeten met allerlei voetproblemen. Tijdens de behandeling knip en verzorg ik de nagels, verwijder overtollig eelt en eventuele likdoorns. Worden nagelwallen gereinigd en gecontroleerd op eventuele ingroei.
 
Want de technieken zijn tegenwoordig zo gespecialiseerd dat je voor heel veel voetproblemen bij de pedicure terecht kunt. Ook ingroeiende teennagels zou je eerst kunnen laten beoordelen door de pedicure – de huisarts is altijd nog een optie.
 
Want door middel van de Unibrace nagelbeugelregulatie of de Arkadatechniek is het niet altijd meer nodig om de nagel te laten verwijderen. Veelal omdat ook de oorzaak boven water moet komen om herhaling te voorkomen.
 
Dus… heb je vragen over je voeten of twijfels? Maak eens een afspraak bij Vechtdal VoetenZorg. Specialist bij voetklachten en VoetenCoach bij raad en advies. App/bel: 06 14 98 98 15 of www.vechtdalvoetenzorg.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *