Scrub je voeten en waarom dit zo goed is!

Geschreven door: Nanda van Spijker

Naast je voeten dagelijks in te smeren met een goede crème of olie, is het ook belangrijk om deze met regelmaat lekker te scrubben. Daarmee voorkom je niet alleen verstopte poriën, schilferingen, irritatie of jeuk. Het werkt huidvernieuwend en een betere weerstand van de voethuid. Zo is de kans op schimmel- en bacterie infecties aan de voeten kleiner.

Met een goede scrubbeurt zorg je er voor dat de huid nieuwe cellen aanmaakt. Ik raad je daarom aan om Arkada suikerscrub met gemalen abrikozenpitten te gebruiken. Want deze scrub verwijdert niet alleen dode huidcellen, het draagt ook bij aan een betere huidweerstand. Wil je weten hoe? Lees dan even verder!

Hoe vaker je scrubt, des te makkelijker de huid zichzelf vernieuwd. De aanmaak van nieuwe cellen willen zo gestimuleerd. Dat geldt ook voor je lichaam, handen en het gezicht. Ook wordt door het scrubben de opname van verzorgende en huidherstellende ingrediënten in de Arkada suikerscrub met gemalen abrikozenpitten verbeterd.

Wat zit erin en wat doet het

Arkada suikerscrub met gemalen abrikozenpitten is een (voeten)scrub die bestaat uit natuurlijke goudsbloemolie oftewel Calendula, wortelextract, kokosnoot- en amandelolie. Suikerkristallen en gemalen abrikozenpitten in de voeten scrub verfrissen de huid grondig en maken deze glad.

Werking van de ingrediënten:

✅ Goudsbloemolie werkt verzachtend, verzorgend en heeft jeukstillende eigenschappen. Ideaal bij huidirritatie of eczeem. De zuiverende en helende werking kalmeert de huid en draagt bij aan een verbeterde huidbarrière.

✅ De antioxidanten in wortelextract versterken de huid en hebben een helend effect. Vitamine A zorgt juist voor je ‘binnenhuid’. En het mineraal silicium in wortels vertraagd het verouderingsproces van je huid, is goed voor je collageen en heeft een positief effect op psoriasis.

✅ Kokosolie werkt goed om de huid te hydrateren en is daarom zeer geschikt voor de zeer droge huid. De olie laat wel een vette laag achter.

✅ Amandelolie houdt het vocht van je huid vast, zorgt voor souplesse en geeft je huid een gezonde glans. Door toevoeging van de olie in de scrub gaat het jeuk, huidirritatie tegen en  helpt het bij een droge of strakke huid.

Ook wordt de oppervlakkige doorbloeding gestimuleerd voor een betere afvoer van afvalstoffen. Dat resulteert in een betere opname van de actieve stoffen door de voethuid. En zorgt het daarbij voor makkelijker verwijderen van dode huidcellen van de opperhuid.

Met deze 10 stappen ervaar je de beste scrub-techniek:

  1. Neem voor het scrubben eerst een voetbad met Arkada podologisch zout met magnesium. Zodat de voethuid al lekker is opgewarmd en wat zachter is.
  2. Verwijder overmatig eelt eerst voordat je gaat scrubben, anders heeft de scrub weinig zin. Dit kun je doen met de Credo Solingen voetrasp. Door het voetenbad zal het eelt verwijderen makkelijker gaan.
  3. Scrub met Arkada suikerscrub. Door de oplosbare suikerkristallen is deze makkelijk oplosbaar in water en de abrikozenpitten hebben een fijne korrel. Is ook nog eens natuurlijk materiaal. Dus geen belasting voor de natuur.
  4. Maak – zonder veel druk – cirkelvormige bewegingen en laat vooral de suikerkristallen en de abrikozenpitten het werk doen. Herhaal zo nodig, wees voorzichtig en voorkom een rode geïrriteerde voethuid door te veel druk op de scrub.
  5. Besteed extra aandacht aan de hielen en de bal van de voet. Scrub vanaf de tenen tot ver na de enkels – dan weet je zeker dat je de hele voet hebt gehad.
  6. Wees voorzichtig met de huid bovenop de voet. Deze is anders qua huidopbouw en daardoor kwetsbaarder.
  7. Spoel de voeten goed af na het scrubben. Of dompel ze nog even in het podologisch voetenbad.
  8. Verzorg je teennagels. Verwijder viezigheid met de excavator van Arkada en behandel met het Arkada TC16 serum, door het aanwezige collageen blijven de teennagels flexibel en werkt dit ook preventief tegen schimmels en/of bacteriën.
  9. Dep tenslotte de voeten droog met een zachte handdoek en droog vooral ook af tussen de tenen.
  10. Smeer je voeten in met Arkada herstellende vette zalf voor het optimale resultaat!

Wat voorkom je niet met het scrubben van je voeten

Eelt en likdoorns! Wanneer ik het internet moet geloven dan zou scrubben ook eelt doen verminderen en likdoorns voorkomen. Ik help je direct uit de droom: dat is niet het geval. Scrubben zal slechts ervoor zorgen dat de opperhuid deels wordt verwijderd en aanwas van nieuwe cellen bespoedigd.

Eelt en likdoorns komen voort uit druk en wrijving – meestal vanuit de schoen – en deze huid is een dichte dikke opgestapelde huidlaag met als doel de huid eronder te beschermen. De scrub zal daar ook weinig aan kunnen bijdragen. Net zoals bij likdoorns. De medisch pedicure kan je helpen deze onder controle te houden. Of zelf regelmatig het eelt verwijderen.

Tegen schimmels en bacteriën

Goed om te weten is dat goudsbloem- en wortelextract met zijn effectieve schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen de verbetering stimuleert van de huidlaag. Door het scrubben neemt de huid deze oliën nog beter op en verhoogt het de weerstand barrière van de huid. Arkada Suikerscrub met abrikozenpitten heeft ook nog eens een geweldige geur en de voetscrub is ook nog eens geschikt voor alle huidtypen.

Dus nog even op een rijtje wat de Arkada suikerscrub voor je voeten betekenen:

👉 Verfrist en geeft een gladde huid

👉 Betere opname van de actieve stoffen door de voethuid

👉 Verwijderd dode huidcellen

👉 Hydrateert en geeft elasticiteit

👉 Bevat effectieve schimmelwerende ingrediënten

👉 En antibacteriële eigenschappen

Voeten scrub: Arkada Suikerscrub met abrikozenpit verfrist de voethuid. Met effectieve schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *