De Beste WandelAdviseurs op een rijtje!

Geschreven door: Nanda van Spijker

blije voetenwinkel blog beste wandeladviseurs op een rijtje

De beste Wandeladviseurs op een rijtje! Wandelen is nog steeds een mooie sportieve tijdbesteding en op vele wijze uit te voeren én is voor iedereen goed te doen. Het maakt namelijk niet uit of je lange afstanden wandelt of even naar de supermarkt voor een boodschapje. Zet je ene voet voor de andere en je wandelt vanzelf. Wil jij meer wandelen, ben je een beginner of wil je liever begeleid worden tijdens het wandelen dan heb ik hier enkele tips voor je:

Wanda Wandelt

Wanda Catsman is gecertificeerd wandeltrainer en is bovenal bekend van WandaWandelt.nl. Wanda is gék van wandelen en zij helpt jou graag om net zoveel plezier uit het wandelen te halen als zij. Als Zeeuwse heeft ze een nuchtere blik kijk op het leven. Nieuwsgierig en enthousiast als ze is, trok Wanda er al vroeg op uit om meer van de wereld te ontdekken. Als tiener wandelde ze al heel wat af en eigenlijk is het wandelvirus nooit meer overgegaan.

Van je hobby je baan maken, dat is wat ze heeft gedaan. Ze geeft wandeltrainingen, organiseert groepswandelingen en wandelweekenden. Via haar blog schrijft ze regelmatig over wandelingen. Daarnaast ontwerpt ze wandelroutes en heeft ze haar eigen wandelgids uitgegeven: De mooiste wijnwandelingen in Nederland.

Wil je starten met wandelen dan geeft Wanda wandeltrainingen voor instappers. Wandel je al maar wil je graag je niveau verhogen of blij je juist steken in je niveau? Ook daar heeft ze een training voor speciaal voor doostappers. Maar ben je een echte kilometervreter en droom je van een Camino, Pieterpad of Kennedy mars. Ook dan kun je bij haar terecht met een lange wandeltocht. Met haar uitgebreide wandelprogramma’s zit er zeker iets voor jou bij!

De WandelVrouw

Bregje Schipper is de WandelVrouw en gegrepen door het wandelen. In 2015 kreeg ze allerlei creatieve ideeën hoe te communiceren over wandelen. Mensen deelgenoot daarvan maken is wat ze wilde. Omdat er zoveel te vertellen valt en er veel gezondheidsvoordelen aan het wandelen kleeft. Een blog hierover ging meer en meer leven.

Zo combineerde ze het wandelen en het schrijven hierover en ondertussen heeft ze al vele kilometers gelopen en worden deze regelmatig gepubliceerd via allerlei kanalen waarbij ze zelf het verhaal schrijft en de wandelingen doet.

Een bijzonder hoofdstuk is het stukje op de site van de WandelVrouw is wandelen&afvallen. Zit je niet lekker in je vel, voel je je te zwaar, ben je lichamelijk of geestelijk niet fit en wil je daar verandering in brengen, dan kan Bregje je helpen. Als gecertificeerd wandelcaoch en lifestylecoach, blogger en professioneel wandelaar is ze ook deskundig als het gaat over lijnen. Door haar eigen ervaringen heeft ze het geheim ontrafelt wat wel werkt en wat niet aangaande je gewicht. Ze popelt om die deskundigheid te delen. Meer weten, bekijk haar aanbod.

Camino Comfort

Luisa Carou Ferreiro en Joyce Saris zijn de dames van Camino Comfort. Ook beide deze dames speelt passie voor het wandelen een rol. Luisa en Joyce delen hun kennis graag met je aangaande Camino-tochten. Als rasechte pelgrims en deels van Spaanse afkomst juichen ze iedereen toe die de droom koestert een pelgrimstocht te willen gaan lopen. Volgens eigen zeggen is het zoveel malen erger om spijt te krijgen van het feit dat je nog nooit een camino hebt gelopen.

Het is de meest magische en bevrijdende ervaring die je ooit zult hebben. En qua materiaal en benodigdheden kunnen de dames iedereen zeer goed ondersteunen vanuit kennis en wandelbenodigdheden uit de webshop van Camino Comfort.

WandelZusjes

Christina en Jeanette uit Dronten zijn beiden fanatieke wandelaars en samen zijn zij de WandelZusjes. De dames coachen zowel online – als in het echt – (groeps)wandelingen over stranden, door bossen, over klompenpaden en LAW routes. Zin om mee te lopen? Mail dan naar wandelzusjes@brandaris.net of stuur een berichtje via Whatsapp: 06-51239302.

Mocht je plannen hebben om te wandelen, vergeet dan zeker niet de voeten. Er zijn zoveel dingen te koop om het wandelgemak te vergroten, maar als je je voeten niet op orde houdt is er weinig kans op lopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *