Volledige behandeling

Volledige (risico-) voetenbehandeling bestaat uit:

 • Desinfecteren van de voeten

 • Nagels knippen en glad frezen (event. ingroeiende nagel drukvrij leggen)

 • Nagels dunner frezen (bij dikgroeiende nagels)

 • Nagelriemen los maken en nagelwal reinigen

 • Likdoorns verwijderen

 • Eelt verwijderen

 • Kloven behandelen

 • Nagels ontsmetten na nagelwalreiniging

 • Lichte voetmassage ter afsluiting

Deelbehandeling

Een deelbehandeling bestaat uit:

 • Verwijderen van likdoorn of,

 • Verwijderen van pijnlijke eelt-locatie of,

 • Knippen en eventueel afvlakken van teennagels of,

 • Ingroeiende teennagel behandelen of,

 • Klovenbehandeling met een klovenpakking.

Afspraak plannen
Tarieven

Specialistische Technieken

Unibrace

UniBrace is de nieuwste vinding van het team van Arkada uit Polen. Het is een prachtig instrument waarmee verschillende soorten én maten beugels voor alle vormen van ingroeiende nagels kunnen worden gemaakt. Doordat de maat individueel kan worden aangepast zijn de beugels ook geschikt voor kleinere tenen of zelfs vingers. De beugels zijn eenzijdig én tweezijdig te plaatsen. Het bevestigen kan op verschillende manieren. Afhankelijk van de indicatie of juist de contra indicaties, kan er gekozen worden voor haakjes om beide nagelranden, het plakken van de beugel op de nagelplaat of een combinatie van een haakje en een geplakte zijde. Altijd een ideale beugel dus voor iedere vorm van ingroei, met maar één instrument!

Bij het plakken wordt gebruikt gemaakt van plakmateriaal welke ook worden toegepast bij de tandarts, dus op medische basis en prima geschikt voor het doel. Ook geschikt voor kwetsbaardere voeten.

UniBrace Behandeltraject

Om tot het juiste resultaat te komen wordt er gewerkt met een behandeltraject. Deze bestaat uit:

• 1e behandeling: anamnese plus aanbrengen beugel(s). Het tarief voor het behandelen en plaatsen van een beugel is vanaf € 35,00 euro (bij meerdere nagels aangepast tarief). Prijswijzingen voorbehouden.

Geadviseerd wordt om het Arkada Serum toe te passen tijdens het traject. Serum dient apart te worden aangeschafd voor € 27,50. Het product is zeer zuinig; slechts 1 druppel per aangedane nagel. Helpt bij het herstel en maakt de nagel zachter waardoor de beugel beter zijn werk kan doen.

• Iedere 4 a 5 weken terugkomen voor herplaatsing van een nieuwe beugel en om te volgen hoe de verandering van de nagel zich aan het inzetten is. Bij iedere terugkom-afspraak worden ook foto’s gemaakt ter vergelijking.

Duur van het traject

Aangaande de klacht en de vorm van de nagel is bepalend voor de duur van het traject. Bij iedere vervolgbehandeling wordt gekeken hoe de nagel zich ontwikkeld. Hoe langer de beugel zijn werk kan doen des te langer blijven de klachten weg wanneer de oorzaak aangeboren blijkt. In alle andere gevallen zal ook gekeken worden waarom de klacht ontstaat om herhaling te verkomen. Denk daarbij vooral aan schoeisel of afwikkeling/stand van de voet.

Download UniBrace Brochure

Arkada Methode

De Arkada techniek is een corrigerende procedure voor ingroeiende nagels wanneer andere methoden geen resultaat bieden. Een drastische ingreep als in het verwijderen of deels verwijderen van de nagel is niet altijd nodig. Directe verlichting na één behandeling, soms zijn er meerdere controle-behandelingen nodig om kleine aanpassingen uit te voeren om tot het juiste resultaat te komen. Reden van aanpassing kan zijn; de convexiteit (zeer ronde vorm) van de nagel en de mate van (in)groei van de nagel etc.

Klachten zoals:

Ingroeiende nagels, tunnelnagels, traumanagels, krulnagels, stootnagels, zwakke nagels, kleine teennagels, begeleiding bij ingroei door verhoogd nagelbed (na bijvoorbeeld problemen groeien van herstelde nagelplaat).

Besef dat bij genetische of verworven afwijkingen van de nagelplaat het probleem niet voor altijd is opgelost. De Arkada-specialist kan altijd weer tijdig ingeschakeld worden om erger te voorkomen.

Een week voor de behandeling wordt er gestart met tweemaal daags druppelen met Arkada’s Serum TC16 om de elasticiteit van de nagelplaat te verhogen. Dit is nodig om het lift-effect van de Arkada Methode te vergemakkelijken. De daarna aangebrachte acryllaag zorgt voor stabiliteit.

De Arkada-behandeling duurt één uur. Na 7 dagen vindt er een controle plaats, het tweemaal daags druppelen met het serum moet dan worden doorgezet tot aan de controle. Nadien éénmaal daags tot het flesje leeg is. Na 2 maanden komt de client terug om de acryllaag te verwijderen of eventueel een aanpassing te maken wanneer het gewenste resultaat nog niet optimaal is.

Het is belangrijk dat u weet hoe u het beste voor uw nagels kunt zorgen. Hierover krijgt u een brochure mee, zodat u deze informatie thuis rustig kunt nalezen. Verder is het van belang dat u de adviezen over het voorkomen van ingroeiende nagels ter harte neemt. Uw inzet draagt bij aan het resultaat.

De ‘cube’ waarmee effectief, snel en 100% veilig de ingroeiende nagel kan worden behandeld is in feite het extra paar handen voor de specialist. Met behulp van speciale manipulatoren wordt de nagelplaat gestabiliseerd en gevormd. Natuurlijk worden alle instrumenten, manipulatoren en de cube zelf, gedesinfecteerd na elke behandeling.

Arkada Serum TC16

Arkada’s serum TC16 is een regenererend serum, welke bevat collageen ter hydratatie, Tea Tree ter bestrijding van infecties en glycerine bevordert de opname hiervan in de huid en door de nagelplaat. Het serum is nodig om de behandeling te vergemakkelijken. Het serum dient te worden aangeschafd voor aanvang van de behandeling en zit niet bij de behandelijngsprijs inbegrepen.

Download Arkada Brochure

Schimmelnagels

Method A bij schimmelnagels

Method A Method A een methode die is ontwikkeld door pedicure Asha Debi Dewari en wordt toegepast in samenwerking met uw medisch pedicure bij de behandeling van een schimmelnagel/kalknagel. Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke [...]

Pseudomas nagel

Een pseudomonasnagel verwijst naar een groene verkleuring van één of meerdere nagels van de handen of voeten veroorzaakt door een infectie met de Pseudomonas bacterie. De aandoening komt voor bij mensen die hun handen en/of [...]

Schimmelnagels

Een schimmelnagel is een schimmelinfectie van één of meerder nagels van de voeten en/of handen. Men spreekt ook wel van “kalknagels”. Het is een ontsierende aandoening, die soms een beetje pijnlijk is maar eigenlijk wel [...]

Voetschimmel

Jeuk tussen de tenen, witte schilfers, rode vlekken en/of kloofjes? Dan heb je vermoedelijk voetschimmel (wordt ook zwemmerseczeem genoemd, maar is geen eczeem). Kan zich uitbreiden tot een voetschimmel over de hele voet. Bij geen [...]

Care-traject schimmelnagels

Care-Traject: • HFL Funchi Check - bij positieve uitslag: opstellen behandelplan • Aanschaf anti-schimmel producten voor nagel en schoen • Iedere vier weken nagels dunner frezen (= deelbehandeling) • Maken van foto's om voortgang [...]

FunchiCheck bij schimmelnagels

De FunchiCheck is een immunochromatografische test voor de pedicure om in de praktijk te detecteren op dermatofyten via een sample van de nagel. Dermatofyten zijn schimmels die keratine vereisen voor groei. Deze schimmels kunnen infecties [...]

Schimmelnagels en medicatie

Bij schimmelnagels (kalknagels) worden nagelranden witgeel, groen of bruin. De nagels worden dik en brokkelig en kunnen loslaten.  Antischimmelzalven of -crèmes helpen niet bij schimmelnagels omdat de substantie te dik is om de nagelplaat goed te [...]

Download de brochure